1000-1526
1526-1790
1790-1849
1849-1918
1918-1945
© 2006 Complex Kiadó Kft.
  Impresszum  

 
 Nyitólap   Ajánlások
Csatornák:   

 

öszöntöm a Kedves Olvasót!

"Egy jog önmagában nem érvényes, csupán a neki megfelelő kötelezettségekkel együtt. Egy kötelezettség, melyet nem ismer el senki, nem veszít semmit az erejéből. Egy jog, amelyet nem ismer el senki, nem sokat ér." – mondja Simone Weil. Nekünk azonban, Magyarországért dolgozó, felelős politikusoknak a legfontosabb feladatunk, hogy érvényt szerezzünk a jogoknak és kötelezettségeknek egyaránt. Hogy olyan törvényekkel szolgáljuk nemzetünk biztonságát, az emberek biztonságérzetét, melyek révén jog és kötelesség együtt érvényesül.

Ezer éves történetünk, fejlődésünk lenyomata ez a gyűjtemény. Nemcsak az adott korok törvényi, társadalmi berendezkedését ismerhetjük meg belőle, de képet kaphatunk arról is, hogy honfoglalásunkat követően, Európába érkezett népünk hogyan vált folyamatosan Európára éretté. S most, a teljes jogú uniós taggá válásunk "előestéjén" azt is kiolvashatjuk belőle, hogy népe jogaiért kötelezettséget vállaló, felelős nemzetté lettünk. Olyanná, mely büszke és méltó tagja lehet az Európai Uniónak.

Kívánok Önnek, Tisztelt Olvasó, rendkívül gazdag élményeket, értékes "sétákat" a tövényhozás történelmének múzeumában.

 

Szili Katalin
az Országgyűlés elnöke


 

 


Wolters Kluwer - Jogtár, Törvénytár, Céginfó, Cégkereső Wolters Kluwer     Új Jogtár     Hatályos jogszabályok     Céginfó     Kapcsolat