1000-1526
1526-1790
1790-1849
1849-1918
1918-1945
© 2006 Complex Kiadó Kft.
  Impresszum  

 
 Nyitólap   Ajánlások
Csatornák:   

 

nternet – eDemokrácia

Kevés technológia esetében nyilvánvaló, hogy alkalmazása túlmutat önmagán. Gutenberg zseniális találmánya ilyen volt. A könyvnyomtatás jelentős mértékben hozzájárult a modern demokráciák kialakulásához azáltal, hogy tömegek számára tette lehetővé ismereteik, tudásuk gyarapítását.

Az internet révén új lehetőség van a kezünkben, mely a könyvnél olcsóbb, gyorsabb és hatékonyabb eszköze az ismeretek terjesztésének, a vélemények kifejtésének, a tudás megszerzésének.

A CompLex Jogtár 10. születésnapja alkalmából elkészült, az ezer éves magyar államiság valamennyi törvényét tartalmazó weboldal ékes bizonyítéka annak, hogy az internet természetes módon járul hozzá a demokrácia és a szabadság kiteljesedéséhez, egy új korszakhoz, melynek neve eDemokrácia.

A honlapon valamennyi törvény ingyen, bárki által elolvasható, mely fontos lépés annak a célnak a megvalósulásához, hogy a közpénzből előállított információk, adatok, tartalmak mindenki számára ingyen és gyorsan hozzáférhetővé váljanak.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elkötelezett e cél megvalósítása, az eDemokrácia felépítése iránt.

 

Kovács Kálmán
informatikai és hírközlési miniszter


 

 


Wolters Kluwer - Jogtár, Törvénytár, Céginfó, Cégkereső Wolters Kluwer     Új Jogtár     Hatályos jogszabályok     Céginfó     Kapcsolat